18/12/2009

Vesi muuttaa muotoaan – jäätä on nyt koko Suomessa

Posted in EDEN, kilpailu, matkailukohde, Uncategorized tagged klo 10.49 Kirjoittanut EDEN Finland 2010 -tiimi

Eden-kilpailun ydinelementti on nyt jäätynyt lähes kaikkialla Suomessa ja (oikea) valkea joulu näyttäisi olevan tulossa. Joulun tulo näyttäytyy täällä kilpailukontorissa kaikenlaisen liikenteen rauhoittamisena. Nyt yrittäjät joko keskittyvät tähän sesonkiin tai valmistelevat omaa  jouluaan.

Veden jäätynyt olomuoto on vahvistanut monella paikkakunnalla matkailun talvisesonkia; esimerkiksi kalastusretket ja retkiluistelu ovat vuosi vuodelta paremmin organisoituja ja paremmin matkailijoiden saatavilla. Yritysten ja muiden toimijoiden yhteistyöverkostojen kehittyminen taas vahvistaa ja monipuolistaa tarjontaa. Näin on kehittynyt monia mielenkiintoisia elämyksiä tarjoavia kohteita, joissa matkailija viihtyy pitempäänkin.

On ollut mukava huomata, että hyvinkin erilaiset kohteet ovat kiinnostuneita kilpailuun osallistumisesta.  Onhan se toki tuttu juttu, että ”tuhansien järvien maassa” on paljon erilaista tarjontaa, mutta että niin paljon on vireillä…

Paljon kysytään sitä, voiko aivan toimintansa alussa oleva yritys osallistua kilpailuun? Oleellista on se, että arvioinneissa tarkastellaan KOKO verkoston toimintaa ja sen lähihistoriaa ja tulevaisuutta. Aikajänne on kolme vuotta suuntaansa. Oleellista on myös se miten mennään eteenpäin ja kehitytään. Kokonaisuus siis ratkaisee.

Ajatukseni on myös verkottua tai tehdä jotenkin tuttavuutta muiden kilpailuun osallistuvien maiden kolleegoiden kanssa. Olisi nimittäin mielenkiintoista tietää, miten kilpailu muualla etenee. Jos ja kun siinä onnistun, raportoin asiasta sitten tälläkin sivulla. Nyt on vielä aikaista väliaikatietojenkin suhteen, koska kilpailu on vasta käynnistetty.

Toivon paljon joulu- ja uudenvuodenasiakkaita niille, jotka ovat töissä ja rauhallista (akkuja lataavaa) aikaa niille, jotka itse lomailevat.

European Destinations of ExcelleNce  terveisin Tuula

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: