06/02/2010

Edeniä Pirkanmaan järvien siniselle helminauhalle

Posted in Alueelliset infotilaisuudet, EDEN, kilpailu, matkailukohde, Uncategorized tagged , , , klo 17.51 Kirjoittanut EDEN Finland 2010 -tiimi

Tampereella kokoontui 5.2. matkailun toimintatiimi.  Sen palaverin jälkeen osallistujajoukko täydentyi vielä muutamalla kisasta kiinnostuneella.  Paikalla oli yrittäjiä, eri organisaatioiden edustajia ja luonnollisesti Pirkanmaan liiton edustajat, joille kiitos tilaisuuden järjestämisestä.

Odotukseni olivat korkealla, ollaanhan täälläkin  todella tämänkertaisen kilpailuteeman ytimessä. Ja on palveluja, kulttuuria ja perinteitä, joita muuten on myös vaalittu hyvin!

Tilaisuuden isännät Pentti Hämäläinen ja Jouni Koskela Pirkanmaan liitosta, vasemmalla Anne Spårman-Sievola ja Pirjo Puukka, Visit Tampere Regionin edustajat

Asia tuntui kiinnostavan ja keskusteluissa käy ilmi, että on tarjontaakin on! Kuka olisi vaan se taho, joka kokoaisi kaikki hyvät jutut yhteen. Kilpailuaikaa on vähän ja töitä paljon.  Kilpailulomakkeet tuntuvat ”puuduttavilta” ja rimaa pidetään kotikutoisesti  (meille suomalaisille niin tyypillisesti)  korkealla. Periaatteessa siis kyllä, mutta kuinka tämä juttu käytännössä hoidettaisiin?!

Nyt kun olen kierrellyt maata jonkun verran ja käynyt keskusteluja useiden tahojen kanssa, voin todeta, että täsmälleen samoja keskusteluja käydään siellä sun täällä.

Merja Harju-Keturi Hopealinjoilta, Ismo Kolari "Kansainvälisesti kalavesillä"ja Kari Saikkonen Go Tampere Oy:stä, Heikki Haavisto Luoteis-Pirkanmaan kehittämisyksiköstä sekä Visit Tampere Region ladyt ja liiton isännät

Ymmärrettävää kaikki tuo, mutta katsotaanpa asiaa toiselta puolen:

tottakai meidän on kysyttävä, jotta tiedetään, mitä kohde tarjoaa, miten se toimii ja miten sitä kehitetään. Jos ei kysyttäisi, valinta olisi ”hatusta vetoa” eikä varmasti oikeudenmukainen ketään kohtaan. Vakavalla mielellä ollaan siis liikkeellä, perimmäisenä tavoitteenahan on  saada lisää näkyvyyttä (ja sitä kautta uusia asiakkaita) tässä tapauksessa suomalaisille veteen profiloituville kohteille.

Rimaa sen sijaan voisi vähän höllentää.  Itsekriittisyys on hyvä asia, mutta usko itseen, osaamiseen ja oman toiminnan kilpailukykyyn on ehkäpä tässä kohtaa vielä parempi.

Ja mitä lomakkeisiin tulee, perin tuttuja asioita siellä kysellään. Että saadaan selville, miten kohde toimii annettuihin kriteereihin nähden ja ENNENKAIKKEA, MITEN SE KOKONAISUUS TOIMII. Lomakkeiden täyttö ottaa aikansa, ei kuitenkaan mahdottomia. Siinäpä tulee samalla päivitetyksi menneet ja tulevat, tuotteet ja tekemiset, asiakkaat ja yhteityökumppanit.

Ja aikaakin on vielä reipas puolitoista kuukautta!

Marja Ilola, Ilolan maatilamatkailusta, Antti Korkka Ylä-Pirkanmaan Seutuyhdistyksestä ja Pirjo Luukko Orivedeltä

Päälle päätteeksi jäi tunne, että sieltä se Pirkanmaa tulee… ainakin yhdellä kohteella osallistutaan!

Kiitoksia kaikille mukanaolleille, hyvää talven jatkoa, näkemiin ja kuulemiin.

Eden-terveisin Tuula

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: