27/02/2010

”Hemmetin kilpailulomakkeet”

Posted in EDEN, kilpailu, matkailukohde, Uncategorized tagged , , , , klo 11.50 Kirjoittanut EDEN Finland 2010 -tiimi

"Hemmetin lomakkeet", sanoi ...

Eden-lomakkeistosta on muodostunut koko kisan eniten puhuttavin ja tunteita herättävin osa! Ei itse kisan merkityksestä tai teemasta, verkostojen palveluista tai yhteistyön laajuudesta.

Ne ovat monen mielestä EU-byrokratiaa, ”innovatiivisuuden” huippu, niissä on tekstille joko liian vähän tai liian paljon tilaa… … ja ”kyllähän sitä osallistuisi, jos ei tarvitsi kaikenmaailman lomakkeita täyttää”.

Vastaan, en selitä, etteivät ne ensinnäkään ole EU-byrokratiaa, vaan tapa saada selville, miten kilpailuun osallistuvat destinaatiot toimivat suhteessa annettuihin kriteereihin. Mitä tarjoavat, miten kehittävät kohdettaan jne. Kun valinta tehdään tietojen perusteella, on vain osallistujien etu, että valinta perustuu mahdollisimman tarkasti faktoihin.

Kaikki kilpailulomakkeet ”hautautuvat” toki TEM:n ja EU:n mappeihin, mutta sillä ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa etteikö omaehtoinen yhteistyö kohteissa ja toisten kohteiden kanssa voisi jatkua. Kohteiden ja niiden toimijoiden yhteistyön kehittyminen on itseasiassa koko kilpailun yksi päätavoitteista. Toinen on näkyvyys Eurooppa-tasolla!

Jokaisen kilpailun eteen täytyy tehdä töitä.  Ajatelkaapa vaikka Euroopan kulttuuripääkaupungin tittelistä kisaavia (joka on muuten tämän kilpailun malli) tai juuri nyt Vancouverissa ahertavia.

Onhan niissä lomakkeissa työnsä, mutta se työ ei mene hukkaan, vaikka ei voittaisikaan. Lomakkeissa kysyttävien asioiden eteen joutuu joka tapauksessa, jos ja kun kohdetta eteenpäin kehittää haluaa. Siinäpähän tulevat asiat päivitettyä ja ovat valmiina hyödynnettäväksi moneen muuhunkin asiaan. Ja antaahan se myös itselle ja koko tiimille ajantasaista, omaa kohdetta koskevaa tietoa, jonka oletan jokaista toimijaa kiinnostavankin. Tietoa siitä, missä mennään ja mihin pyritään.

Kilpailuun osallistuminen on vapaaehtoinen valinta. Mahtava mahdollisuus, omaehtoisen tekemisen alleviivaus.

Ei tule tässä maailmassa mitään ilmaiseksi. ”Eikö edes muovipusseja”, kysyi vuosia sitten lapseni, kun näitä elämän realiteetteja hänelle selostin.

Tsemppiä kirikuukaudelle!

Ja toivon, ettei yksikään taho jättäisi lomakkeiden takia osallistumatta.

Eden-terveisin Tuula

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: