11/06/2010

Ministeri Pekkarinen julkisti Eden-voittajat

Posted in EDEN, kilpailu, matkailukohde tagged , , , klo 10.07 Kirjoittanut EDEN Finland 2010 -tiimi

Pienellä viiveellä (näin saadaan juhlat jatkumaan pidempään ; ) otteita ministerin puheesta ja tunnelmakuvia 4.6. tilaisuudesta, jossa vuoden 2010 Aquatic Tourism Eden-finalistit palkittiin.

voittajaako tässä vielä pohditaan? Ei, vaan ministeri allekirjoittaa kunniakirjat

”Suomelle, tuhansien järvien maalle, tämä teema sopii erinomaisesti. Erinomaisesti myös siksi, että meidän on pystyttävä rakentamaan ja kehittämään vetovoimaista ja kilpailukykyistä tarjontaa vesistöjemme – luontaisen vahvuutemme – ympärille. Parhaimmillaan tällainen kilpailu voi antaa hyvän sysäyksen ja/tai uutta motivaatiota yhteistyölle sekä kohteiden kehittämistyölle.

Yhteistyö on avainsana, sillä kohteiden vetovoima syntyy monipuolisesta tarjonnasta ja kokonaisuus puolestaan syntyy erilaisia palveluja tuottavien yritysten tai muiden toimijoiden hyvällä yhteistyöllä, toimivien yhteistyöverkostojen avulla.

Tähän yhteistyöhön ja kehittämistyöhön olemme täällä ministeriössä halunneet kiinnittää huomiota osallistumalla EU:n komission Eden-kilpailukierroksiin ja järjestämällä kilpailun myös Suomessa. Toivomme, että se kannustaa kaikkia kilpailuun osallistuneita ja muitakin yritysverkostoja jatkamaan yhteistyötä ja kehittämään palveluitaan.

Tänä päivänä julkistamme myös päivitetyn kansallisen matkailustrategiamme, joka osaltaan korostaa samoja asioita. Luontaisten vahvuuksiemme, vesielementti niistä yhtenä, näkyvyyttä monipuolisia matkailupalveluita tarjoavina kokonaisuuksina, kompakteina matkailukohteina tulee kehittää. Sirpaleinen mielikuva Suomen matkailutarjonnasta ei muutu, ellei kokonaiskuvaa saada syntymään. Siis ellei nähdä, että itsekin hyödyn vetovoimaisemman kokonaisuuden osana enemmän kuin yksin esiintyen.”

Jännittävä hetki! Kaikki finalistit on kutsuttu stagelle.

”Kilpailu käynnistettiin marraskuun lopulla viime vuonna ja kilpailuaika päättyi 30.3.2010. Kilpailuun osallistui yhteensä 15 matkailukohdetta, joista arviointiryhmä valitsi seuraavat viisi finalistia:

  • Inarijärvi-Saamenmeri
  • Kukkolankoski
  • Raumanmeren matkailupuisto
  • Saimaa Holiday
  • Suurenmoinen saaristomme

Näistä finalisteista minulla on suuri ilo ja kunnia julkistaa tässä tilaisuudessa vuoden 2010 Aquatic Tourism, Eden Finland voittaja, kohde joka parhaiten täytti kilpailuedellytykset ja kriteerit ja jonka arviointiryhmä yksimielisesti voittajaksi valitsi.”

And the winner is ...

”Saimaa Holiday! joka toimii Rantasalmen, Savonlinnan ja Linnansaaren kansallispuiston alueilla, luen muutaman otteen arviointiryhmän kommenteista:

  • yrittäjävetoinen ja yrittäjän riskillä toimiva aito vesistömatkailukohde, joka tukeutuu vahvasti Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistojen tarjoamiin palveluihin ja vesiluontoon. Kohde on sitoutunut kestävään kehittämiseen lähtökohtaisesti jo yhteistyössään puistojen kanssa, samoin kuin herkillä norppavesillä operoidessaan.
  • kohteella on kaksi vuoden aikaa: sulan veden kausi ja ”jääkausi”. Palvelutarjontaa on kehitetty molemmille. Kesä on ollut alueen pääsesonki, mutta kohde on onnistunut kehittämään palveluja myös muille vuodenajoille.
  • kohdetta on kehitetty määrätietoisesti, sinne on investoitu ja tulevaisuuden suunnitelmat tuntuvat realistisilta. Toiminta on sopusoinnussa seudun, maakunnan ja kansallistenkin matkailunkehittämis-linjausten kanssa. Se on myös Saimaan järvialueen merkittävin yritysyhteistyöverkosto ja sillä on kattavin ohjelmapalvelutarjonta.

Voittajien on helppo hymyillä!

Vielä kerran onnittelut myös koko Eden-tiimiltä kaikille voittajille ja kaikille osallistujille. Jatkukoon innostunut kehittämistyö kaikissa kohteissa – voittajakaan ei voi jäädä laakereilla lepäämään!

Eden-terveisin Tuula

Kuvat: Juha Rahkonen/MEK

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: